blog

Uren bijhouden loont!

Het bijhouden van uren kan je tot 9.403 euro belasting besparen. Als zelfstandig ondernemer kun je in aanmerking komen voor de Zelfstandigenaftrek. Ben je een startende ondernemer dan kom je in aanmerking voor de Starters aftrek. Deze belastingmaatregelen kunnen je een behoorlijk voordeel opleveren. Het enige dat je hiervoor moet doen is je uren als ondernemer bijhouden. 

 

Profiteer dit jaar nog van de Investeringsaftrek (KIA)

Tegen het einde van het jaar is het goed om al je investeringen op een rijtje te zetten. Met een overzicht van je investeringen in het afgelopen jaar kun je bepalen of je in aanmerking kunt komen voor de investeringsaftrek. Dat kan je namelijk veel geld schelen bij je belastingaangifte straks.

Je moet daarvoor wel boven een drempelbedrag aan totale investeringen uitkomen. Zit je onder ...

Tips voor je btw aangifte

Als je je inschrijft bij de Kamer van Koophandel als zelfstandig ondernemer, krijg je een btw-nummer en een brief waarin staat over welk aangiftetijdvak je aangifte moet doen. Meestal is dit per kwartaal maar het is mogelijk dat je per jaar of per maand aangifte moet doen.

Je aangifte moet binnen een maand na afloop van het tijdvak bij de Belastingdienst binnen zijn. Als je aangifte doe...

Tips om je cashflow te verbeteren

Je onderneming heeft een gezonde cashflow nodig. Het is belangrijk dat je je geld ontvangt en het liefst ook nog op tijd. Inqonto helpt je cashflow verbeteren doordat je makkelijk facturen kunt opstellen en versturen. Daarnaast heb je direct inzicht in de status van je facturen en kun je met één druk op de knop of automatisch op de vervaldag een herinnering versturen. Zonder dat j...

Nieuwe BTW regeling voor omzet minder dan 20.000

Heb je een jaarlijkse omzet van minder dan 20.000 euro dan is de nieuwe Kleine OndernemersRegeling (KOR) voor jou interessant. Je kunt er dan voor kiezen om geen btw af te dragen en geen btw-aangifte meer te doen. De nieuwe KOR gaat in per 1 januari 2020. Om van de vrijstelling gebruik te maken moet je je aanmelden bij de belastingdienst.

De nieuwe KOR is er voor eenmanszaken, maatschap...

BTW nummer klant op factuur

Het BTW nummer van de afnemer of opdrachtgever moet op de factuur worden vermeld als er sprake is van een levering aan het buitenland, of als de BTW wordt verlegd. BTW verleggen gebeurt onder meer bij onderaanneming en uitlenen van personeel in bepaalde branches, zoals de bouw. De verschuldigde BTW wordt dan geheven van de afnemer in plaats van de leverancier

Voor gebruikers van inqo...

Factuur maken

Met inqonto snel en eenvoudig online factureren: Je bent aan de slag gegaan of hebt een opdracht afgerond en nu ga je de werkzaamheden in rekening brengen. Daarvoor wil je een factuur opstellen. Waar moet je aan denken bij het opstellen van een factuur?

Aan welke eisen moet een factuur voldoen?

De belastingdienst heeft een aantal eisen vastgesteld waaraan een factuur moet vold...

Nieuwe apparatuur gekocht? Betaal minder belasting met investeringsaftrek.

Als je nieuwe apparatuur of andere bedrijfsmiddelen aanschaft voor je onderneming dan kun je belasting besparen door gebruik te maken van de regeling KleinschaligheidsInvesteringsAftrek (KIA). De totale aanschafwaarde in een jaar moet meer dan € 2.400,00 bedragen. Dit mag ook bestaan uit meerdere kleinere (minimaal € 450,00) investeringen. De aftrek is maximaal 28% van het investering...

Besteed minder tijd aan je administratie!

Begin het nieuwe jaar goed: Besteed minder tijd aan je administratie. Want hoe minder tijd je kwijt bent aan je administratie, hoe meer tijd je over houdt voor leuke dingen. Tijd die je kunt besteden aan je klanten of het genereren van nieuwe business.

Het bijhouden van je administratie, opmaken van facturen, bewaken van betalingen en opstellen van btw aangifte; je bent er vaak mee...